Links

Deze website legt de focus op autobanden. Een autoband is een zeer veel verkocht artikel. Elke auto heeft immers 4 banden. Veel auto’s beschikken ook over een reservewiel waar een volwaardige autoband op zit. Ook beschikken veel mensen over winterbanden.

Alle banden bij elkaar opgeteld

autobanden-stapelNederland telt zo’n 8 miljoen auto’s waarbij +/- 2 miljoen bedrijfsauto’s zijn meegeteld. Ook een caravan en aanhangwagen maakt gebruik van banden. Dit alles bij elkaar is goed voor een dikke¬†50 miljoen autobanden!

Banden en velgen

stapel-velgenEen band wordt op een velg gemonteerd dus je kunt zelf wel uitrekenen hoeveel velgen er nodig zijn om de banden op te monteren. Velgen verkopen niet zo als zoete broodjes vergeleken met autobanden. Dit komt omdat een autoband bij normaal gebruik slijt en een velg niet. Met een velg kun je ontzettend lang doen. Een stalen velg is sterker dan een lichtmetalen velg. Tevens de voornaamste reden dat winterbanden vaker op stalen velgen gemonteerd worden. Mocht je tegen de stoep aan glijden met de auto dan zou een lichtmetalen velg behoorlijk en soms onherstelbaar kunnen beschadigen.

Genoeg aanleiding om hier een website over te maken, vinden jullie ook niet?

Op deze pagina vind je een aantal links. Wil je zelf ook partners worden dan kun je ons benaderen via het contactformulier.

Elke auto is voorzien van autobanden. Banden zijn belangrijk omdat deze het contact met het wegdek verzorgen. Een goed profiel en de juiste bandenspanning verbeterd de rijeigenschappen van de band en zal daardoor meer grip bieden. In koude omstandigheden onder de 7 graden celcius worden normale zomerbanden harder en verlies het contact met het wegdek. Winterbanden blijven zacht ongeacht welke temperatuur en hierdoor wordt het contact met het wegdek behouden. Winterbanden bieden meer veiligheid omdat ze voor een betere grip zorgen onder natte, ijzige en besneeuwde omstandigheden. Ook bij lage temperaturen bieden ze zeker voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *